Leikkejä ja lukemista

Tekniset laitteet avuksi oppimisessa

Tänä päivänä kouluissakin käytetään apuna teknisiä laitteita. Jo pienet lapset opetetaan käyttämään tabletteja ja tietokoneita. Niiden avulla on mahdollista oppia monia hyödyllisiä taitoja, joita digitalisoituvassa maailmassa tarvitaan. Myös kotiin voi ostaa pelkästään lapsen käyttöön tarkoitetun tietokoneen tai tabletin. Laitteen ei tarvitse aina olla uusi, vaan esimerkiksi käytetty macbook pro kelpaa oikein hyvin.

Tabletteihin ja tietokoneisiin voi asentaa erilaisia sovelluksia, jotka opettavat lasta. Sovellukset on kehitetty lapsille sopiviksi ja suuri osa niistä on lapsilukolla suojattuja. Lapsilukko varmistaa sen, että lapsi ei pääse poistumaan sovelluksesta. Lapsilukko varmistetaan aina salasanalla, joka tulee olla vain aikuisten tiedossa.

Opi laskemaan pelien avulla

Monet kehittäjät ovat luoneet erilaisia pelejä, jotka opettavat lapsille esimerkiksi luku- tai laskutaitoa. Peleissä voidaan tehdä erilaisia harjoituksia, jotka kehittävät lasten aivoja ja saavat lapsen pohtimaan tehtäviä. Tehtävät voidaan suorittaa joko kaverin tai aikuisen kanssa tai yksin. Kaikki riippuu siitä, minkä tasoisia tehtävät ovat. Peleissä voi olla myös eri tasoja. Kun tehtävät saa ratkaistua, pääsee sitten siirtymään seuraavalle tasolle. Tällainen tasoihin jakaminen on monen lapsen mieleen, sillä siinä mukaan tulee ikään kuin kilpailua.

Korona-aikaan lapset ovat käyneet koulua kotoa käsin. Tällöin on ollut tärkeää, että tekninen osaaminen on ollut hallinnassa. Vastaava voi toistua myös tulevaisuudessa, sillä etäopiskelu näyttää kasvattavan suosiotaan peruskoulun lisäksi myös lukiossa ja korkeakouluissa. Tällaisissa tilanteissa yleensä koulu järjestää tekniset laitteet kaikille oppilaille, jotta opiskelu on tasavertaista ja onnistuu jokaiselta. On kuitenkin selvää, että teknisiä laitteita kannattaa hankkia myös kotiin. Niistä on hyötyä tulevaisuudessa.