Leikkejä ja lukemista

Parhaat sisustusvinkit vauvan huoneeseen – luova teema ja hauskat kehykset, mitä muuta?

Kun selviää, että perheeseen on tulossa vauva, eletään tosiaankin jännittäviä aikoja. Mikäli kyseessä on perheen ensimmäinen lapsi, on jännitys sitäkin suurempi, sillä elämä on mullistumassa tavalla, jollaisesta ei aikaisemmin ole osannut kuvitellakaan. Yhtäkkiä elämä pyörii viikkojen laskemisen, ultraäänikuvien, lastentarvikeliikkeissä shoppailun ja pienten vaatteiden ja kenkien haalimisen ympärillä. Yhtäkkiä elämään ilmestyykin monenlaista aktiviteettia, josta ei aikaisemmin ole osannut edes haaveilla – ja kaikki tämä tapahtuu jo ennen, kuin tuo pieni tuhiseva nyytti on edes saatu turvallisesti toimitettua tähän maailmaan.

Siinä missä äitiys ja vanhemmuus on aivan oma elämänvaiheensa, on myös raskaus todellakin aivan omaa luokkaansa. Se on jännittävää aikaa, jossa yhdistyy paljon monenlaisia tunteita. Toisaalta saattaa olla usein hormonaalinen olo ja itkettää milloin mistäkin syystä, toisaalta taas mielen valtaa jännitys tulevasta elämän muutoksesta, joskus taas pysähdyt haltioissasi ihmettelemään, kuinka sinä olet saanut aikaan tuon pienen ihmisen, joka kasvaa päivä päivältä masussasi. Kannattaa muistaa myös tallettaa raskausaika kauniisiin kuviin, jotka saa esille omaan kotiin kauniissa kehyksissä – näitä muistelet taatusti lämmöllä myöhemmin.

Yksi jännittävimpiä hetkiä raskauden matkalla on vauvan oman huoneen sisustaminen. Kun on aika aloittaa lastenhuoneen sisustaminen, tulee kotiisi yhtäkkiä jotakin suurta ja konkreettista, mikä muistuttaa sinua joka päivä päivä päivältä lähenevästä synnytyksestä ja pian kotiin kannettavasta pienestä vauvasta. Lastenhuoneen sisustaminen on kuitenkin kaikessa jännityksessään erittäin hauskaa: voit miettiä huoneeseen esimerkiksi jotakin hauskaa teemaa, jonka pohjalta voit valita sisutuselementit ja huonekalut. Teemasisustus on hauska tapa valmistautua tulevan perheenjäsenen syntymään ja se onkin viime vuosina ollut erityisen suosittua.

Tässä artikkelissa annamme sinulle muutamia käytännön vinkkejä siihen, mitä kannattaa pitää mielessä pienen nyytin huonetta sisustaessa. Näillä vinkeillä saat sisustettua huoneen, joka on paitsi kaunis, myös käytännöllinen ja turvallinen niin, että lapsesi saa turvallisesti viettää elämänsä ensi hetket huoneessa, jossa tuntee olonsa mukavaksi ja turvatuksi. Lue siis vinkit alhaalta ja poimi ne talteen – lupaamme, että niille on tarvetta silloin, kun lapsen huoneen sisustamisen aika on käsillä!

Vinkit lastenhuoneen sisustamiseen vauvan vanhemmille

1. Mieti huoneelle hauska teema

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, on vauvan huoneen sisustuksessa viime aikoina nostanut päätään eräs hauska trendi: teemasisustus. Mieti huoneelle jokin teema, jonka mukaan valitset niin sisustuksen kuin huonekalutkin. Olisko teema vaikkapa prinsessat, lapsuutesi suosikkipiirretty tai ehkä supersankarit?

2. Käytä seinätila hyödyllisesti

Liian usein lastenhuonetta sisustavat vanhemmat keskittyvät liikaa lattiatilaan ja unohtavat täysin käyttää sen tilan, jota huoneessa on kaikkein eniten: seinätila! Laadukas kuvakehys on loistava sisustuselementti, jonka sisään voi laittaa vaikkapa ultraäänikuvia tulokkaasta, raskausaikana otettuja äitiyskuvia ja myöhemmin kuvia pienokaisesta ja vaikka tämän piirustuksia. Kuvien katselu kehittää pienokaisen visuaalisia kykyjä, joten ei kannata aliarvioida niiden merkitystä sisustuksessa.

Kehyksiä voi sisustuksessa kuvien lisäksi käyttää hyödyksi myös muilla tavoin. Voit kätkeä niiden sisään tärkeitä esineitä ja asioita, kuten vauvan ensimmäisen hiussuortuvan ja hampaan ja laittaa ne kauniisti esille.

Mikäli huone on pieni, voi seinätilasta ottaa kaiken irti myös esimerkiksi taitettavalla hoitopöydällä, jonka voi nostaa esiin vain tarpeen tullen – näin tila näyttää avaralta eikä turhan täyteen ahdetulta, mutta saat silti pitää kaikki välttämättömyydet.