Leikkejä ja lukemista

Itämaiset matot lapsiperheessä

Kauniit ja laadukkaat itämaiset matot vilkkaan lapsiperheen olohuoneen lattialla – monien äitien ja isien mielestä tämä yhdistelmä voi kuulostaa huonolta ajatukselta. Lapset tuovat elämään suuria ilon hetkiä, mutta samalla on totta, että lasten temmeltäessä myös pieniltä onnettomuuksilta on lähes mahdotonta välttyä – ja usein näiden pienten onnettomuuksien kohteena voi olla tyylikäs huonekalu tai tässä tapauksessa kaunis itämainen matto. Millaisia asioita itämaisten mattojen hoidossa tulee ottaa huomioon lapsiperheessä?

Itämaiset matot tuovat sisustukseen ajatonta tyylikkyyttä

Itämaiset matot ovat koristaneet suomalaisten kotien lattioita ja seiniä jo vuosikausien ajan. Nämä kauniit itämaiset matot ovatkin todellinen taidonnäyte useita satoja vuosia vanhasta perinteestä, joka tuo ripauksen eksotiikkaa myös pohjoismaalaiseen sisustukseen. Juuri tästä syystä niin monet suomalaiset ovat ihastuneet itämaisilla matoilla sisustamiseen.

Voit helposti tilata itämaiset matot kotiisi Trendcarpetin laajasta itämaisten mattojen valikoimasta. Verkkokaupassa shoppailu on erityisen kätevää juuri silloin, kun kyseessä on aktiivinen lapsiperhe, sillä monet vanhemmat ovat varmasti samaa mieltä siitä, että ostoksille lähteminen suuriin kauppoihin ja vilkkaaseen väkijoukkoon on lasten kanssa usein täysi kaaos.

Itämaiset matot koristavat erityisesti olohuonetta, mutta soveltuvat hyvin myös makuuhuoneeseen. Voit myös ripustaa itämaisen maton seinälle tuomaan aitoa Lähi-idän tunnelmaa huoneeseen kuin huoneeseen. Itämaisten mattojen hoidossa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon muutamia tärkeitä seikkoja, jotka pätevät varsinkin vilkkaassa lapsiperheessä!

Itämaisten mattojen hoito

Trendcarpetin aidot itämaiset matot valmistetaan käsin tehtyinä laadukkaista kankaista, kuten villasta ja muista luonnonmateriaaleista. Osaavan ja tarkan kudonnan ansiosta nämä matot kestävät kovassakin käytössä pitkään, joten ne soveltuvat hyvin koristamaan myös lapsiperheiden kotien lattioita.

Jotta matto säilyttäisi värinsä kirkkaina ja pysyisi laadukkaana pitkään, tulee mattoa kuitenkin hoitaa. Itse maton puhdistaminen onnistuu helposti sekoittamalla neutraalia saippuaa tilkkaan vettä. Mattoa kannattaa pitää puhtaana myös huolellisella imuroinnilla. Imuria ei kuitenkaan kannata käyttää matolla liian kovakouraisesti ja mattoa tulee imuroida aina nukan suuntaisesti.

Lapsiperheessä juuri matot voivat kärsiä leikin temmellyksessä sattuneista pienistä vahingoista, kuten matolle kaatuneesta vesiväristä, ruoantähteistä tai kynänjäljistä. Jos lapsilla on tapana leikkiä huoneessa, jota koristaa tällainen itämainen matto, kannattaa matto tällöin suojata huolellisesti esimerkiksi pressulla leikin ajaksi.

Aikuisen on myös hyvä valvoa lapsia silloin, kun he piirtävät tai maalaavat – tällöin vältytään myös odottamattomat piirrokset muissa huonekaluissa, lattiassa tai seinissä. Myöskään ruokaa tai juomaa ei suositella nautittavaksi maton päällä, vaan ruokailut kannattaa jättää suosiolla ruokapöytään.