Leikkejä ja lukemista

Mitä tehdä lasten kanssa kotikaranteenissa

Maailmamme törmänsi aivan ennennäkettömään tilanteeseen vuonna 2020, kun koronavirus valtasi maailmamme maat valtio valtiolta. Tämä puolestaan aiheutti aivan uudenlaisen tilanteen myös monessa perheessä ja pisti monen suunnitelmat aivan uusiksi, kun koulut ja päiväkodit suljettiin ja lapset joutuivat jäämään kotiin vanhempien kontolle. Tämä taas asetti vanhemmat aivan uudenlaiseen tilanteeseen, kun lasten koulutus onkin pitänyt järjestää itse kotona.

Tämän lisäksi lapset ovat kotona koko ajan, mikä tarkoittaa sitä, että lapsille pitää keksiä myös jotakin tekemistä. Joissakin maailman maissa on jouduttu jopa siihen tilanteeseen, että ihmiset on asetettu täyteen kotiarestiin, mikä entisestään vähentää ideoita siitä, mitä tehdä lasten kanssa karanteenin aikana. Tähän artikkeliin olemme koonneet vinkkejä siitä, mitä tehdä lasten kanssa koronakaranteenissa.

Järjestäkää naamiaisjuhlat

Kaivakaa taloutenne PERUUKIT ja värikkäät huivit, sillä nyt on naamiaisjuhlien aika! Pukeutukaa erilaisten teemojen mukaan ja pitäkää lopussa vaikkapa musiikin säestämä catwalk-esitys. Voitte myös ottaa kuvia asuistanne muistoksi!

Leipokaa yhdessä

Mikään ei voita leipomista – paitsi yhdessä leipominen! Leipominen on varsin motivoiva harrastus myös sikäli, että saatte kaikki yhdessä nauttia leipomuksienne tuotoksista leipomisen jälkeen.

Hankkikaa puuhakirja

Jos lapsilta meinaavat löytyä puuhat kesken, puuhakirja pelastaa. Sieltä löydätte värityskuvat, sudokut, ristikot, sokkelot ja paljon muuta. Tällainen kirja on jokaisen lapsen suosikki!

Katsokaa piirrettyjä

Kun joudutaan olemaan kotona pitkiä aikoja, ei ole ihme, että jossakin vaiheessa aikuisilta alkaa menemään hermo. Juuri tällaisiin tilanteisiin onkin tehty piirretyt. Laita leffa pyörimään ja rentoudu itse samalla, kun muksut nauttivat elokuvasta!