Leikkejä ja lukemista

Lapsiperheen vanhemmat tarvitsevat yhteistä aikaa – lue vinkit

Nykyisin jopa puolet solmituista avioliitoista päättyy tulevaisuudessa eroon. Tämä on varsin karu lukema, eikä varsinaisesti anna kovin optimistisia ennusteita tuoreille pareille. Mistä sitten johtuu, että nykyisin suuri osa avioliitoista päätyy avioeroon? Yksi syy voidaan yllättäen löytää lapsista.

Nykyisin suuri avioerojen määrä on aiheuttanut sen, että myös kynnys avioerolle on huomattavasti matalampi kuin vaikka sata vuotta sitten. Siksi ihmiset eroavatkin nykyisin huomattavasti keveämmin syin esimerkiksi tylsistyessään suhteeseensa. Tylsistyminen onkin yksi yleisimmistä syistä avioeroihin ja yllättäen se on varsin usein yhteydessä lasten hankitaan. Lapsia omaavat parit nimittäin eroavat nykyisin huomattavasti aikaisempaa useammin tylsyyden takia. Mistä tämä johtuu?

Vauva on odotettu lisäys, mutta ajaako se perheen tuhoon?

Kun pari saa kuulla odottavansa vauvaa, on tämä yleensä iloinen ja varsin odotettu uutinen. Mies saattaa hemmotella vaimoaan raskauden ajan Cliniquen lahjoilla ja muilla yllätyksillä, mutta kaikki muuttuu vauvan tultua taloon. Kun vauva tulee, muuttuvat perheessä monet asiat. Naisen vartalo muuttuu ja ensimmäiset kuukaudet pyörivät tiukasti uuden tulokkaan ympärillä. Hormonihuurut ottavat usein vallan ja liian usein käy niin, että tuoreet vanhemmat unohtavat, että vanhemmuuden lisäksi he ovat edelleen myöskin aviopari. Tämä saattaa pidempään jatkuessaan johtaa siihen, että pari erkanee toisistaan ja kokee pian, ettei heillä ole enää mitään yhteistä ja yhteiselo tuntuu lähinnä kahden kämppiksen väliseltä.

Onneksi tämän voi helposti ehkäistä heti alkujaan. Muistakaa aina ottaa itsellenne aikaa pariskuntana ja käykää esimerkiksi säännöllisesti treffeillä. Tämä pitää yllä kipinää, joka on terveen parisuhteen ydin.