Leikkejä ja lukemista

Kirjoita mielenkiintoinen blogipostaus lastentarvikeliikkeen crm-järjestelmästä!

Bloggaajalle voi toisinaan tulla vastaan tilanteita, joissa kirjoitusinto on laantunut eikä mielenkiintoisia postauksia oikein tahdo syntyä. Tällainen tilanne saattaa tulla vastaan esimerkiksi vaativissa blogiyhteistyökuvioissa, kun pitäisi kirjoittaa aiheesta, joka voi olla itsellekin hieman vieras. Miten kirjoittaa mielenkiintoinen blogipostaus esimerkiksi lastentarvikeliikkeen crm-järjestelmästä? Kuinka saada lukijat innostumaan aiheesta, joka voi aluksi kuulostaa hieman kuivalta, mutta jolla olisikin paljon annettavaa blogin lukijoille? Olemme koonneet tähän artikkeliin vinkkejä, joiden avulla kirjoitat mielenkiintoisen blogipostauksen lastentarvikeliikkeen crm-järjestelmästä ja tuot lukijoillesi näin arvokasta lisätietoa antoisan postauksen muodossa.

Kerro faktat lyhyesti

Crm-järjestelmä on ehkä monille lukijoillesi vieras termi. Usein kannattaakin kertoa faktat lyhyesti, ytimekkäästi ja helppotajuisesti. Kerro ainakin, mistä englanninkielisistä sanoista lyhenne crm tulee ja mitä termi tarkoittaa suomeksi. Kerro myös, miksi asiakkuudenhallinta on lastentarvikeliikkeelle niin kovin tärkeä työkalu. Esittele hyvä crm järjestelmä lyhyesti. On tärkeää, että lukijasi ymmärtävät, mikä on crm ja mihin crm-järjestelmää käytetään, mutta liian syvällinen aiheen käsittely voi tuntua blogipostauksessa helposti hieman kuivalta, ja tekstiä kannattaakin elävöittää esimerkiksi käytännön esimerkkien avulla.

Elävöitä tekstiä käytännön esimerkein

Jotta teksti olisi mielenkiintoinen, kannattaa sitä elävöittää havainnollistavin käytännön esimerkein ja kivoin kuvin. Käytä apuna vaikkapa huumoria, mutta valitse lähestymistapasi ja postauksen äänensävy blogisi tyylin mukaan. Talousaiheisessa blogissa toimii hieman erilainen äänensävy kuin vaikkapa lapsiperheille suunnatussa lifestyle-blogissa. Lastentarvikealalla käydään kovaa kilpailua, johon jopa Kilpailuvirasto on joutunut ajoittain puuttumaan, joten jos postaus on suunnattu alan toimijoille, kannattaa tuoda erityisen runsaasti esiin crm:n hyötyjä ja sen mukanaan tuomaa kilpailuetua!

Mielenkiintoinen tapa kirjoittaa aiheesta on ottaa vaikkapa käytännön esimerkki, jossa crm ei ole toiminut ja asiakas on kokenut saaneensa lastentarvikeliikkeessä luokattoman huonoa palvelua. Postauksessa voi innostaa lukijaa pohtimaan, kuinka toimiva crm olisi voinut pelastaa tilanteen ja miltä tilanne olisi voinut näyttää, jos crm olisi ollut kunnossa. Laadukas crm auttaa lastentarvikealan yritystä esimerkiksi kohdentamaan markkinointiaan erityisen tehokkaasti. Kun yritys tuntee asiakkaansa mahdollisimman hyvin, pystyy se lähettämään esimerkiksi erityisen hyvin kohdennettuja markkinointisähköposteja asiakkailleen. Tällaiset sähköpostit osuvat ja uppoavat kohderyhmäänsä ja tuovat yritykselle myyntiä!